Η Πιερία είναι αναμφίβολα μια προικισμένη περιοχή της Ελλάδας. Το Λιτόχωρο βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τη θάλασσα, τοποθετημένο στους πρόποδες του Ολύμπου, εκεί όπου αρχίζει και υψώνεται το μυθικό βουνό φθάνοντας σε ύψος 2918 μέτρων.

Το Παληό Λιτόχωρο βρίσκεται στην άκρη του χωριού σε απόσταση αναπνοής από το βουνό. Απέχει από την κεντρική πλατεία του χωριού δέκα λεπτά με τα πόδια. Απέναντι από τον ξενώνα βρίσκεται το "χοροστάσι" με τους γέρικους πλάτανους (παιδική χαρά), περιοχή όπου τελούνταν τα πανηγύρια του χωριού. Πιο δίπλα βρίσκεται το εκκλησάκι του Κοσμά του Αιτωλού αλλά και η εκκλησία της Αγίας Σολομονής.

Σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια ο επισκέπτης μπορεί να βρεθεί στην είσοδο του φαραγγιού του Εννιπέα, σημείο όπου ξεκινά το μονοπάτι που ανηφορίζει για τον Όλυμπο. Πάνω ακριβώς από τον ξενώνα βρίσκεται το δάσος των Αγίων Αποστόλων με πλατάνια, δρύες κι πεύκα,  ενώ επιβλητική υψώνεται η κορυφή της "Γκόλνας" σε υψόμετρο περίπου χιλίων μέτρων και σε απόσταση μίας ώρας με τα πόδια.

Ανακαλύψτε με τα πόδια ή το αυτοκίνητό σας τις ομορφιές του Ολύμπου, τα εκκλησάκια ή το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, τα καταφύγια ή τα γραφικά ταβερνάκια, περιηγηθείτε στα σοκάκια του Λιτοχώρου ή απολαύσετε τις ακτογραμμές τις Πιερίας με τα όμορφα ακρογιάλια.

 

 


Ο Καιρός στο Λιτόχωρο

Copyright © 2010 ---- All rights reserved

Design & Development  Prisma Computers